Kort post i dag – og kun et par enkelte fotos – senere i dag står den, hvis alt går vel, på fly videre til Tchad – turens sidste land.(var lige kommet til at slå det op som privat / only me opslag for 12 t siden beklager..)

Nu er jeg i Camerouns hovedstad. Den hedder Yaoundé. Egentlig skulle jeg slet ikke have været her. Hjemmefra havde jeg købt turens sidste inter-Afrika flybillet som skulle gå fra Douala i Cameroun og videre til N’djamena i Tchad. Men kort før afrejse fra Danmark fik jeg en mail om at afgangslufthavnen var flyttet fra Douala til Yaoundé. Det har jeg sgu aldrig prøvet før. At få flyttet min flyafgangslufthavn til en anden by der ligger 4 timers lokaltransport væk. Ingen tilbud om kompensation naturligvis. Afgangen er opereret af Asky som er et vestafrikansk (og i øvrigt udmærket) flyselskab som selvfølgelig ikke er underlagt EU-regler.

Ved et sandt svineheld var den eneste flybillet jeg ikke havde købt hjemmefra den ind til Douala (fra Libreville, Gabon). Dvs. i stedet for at flyve til Douala kunne jeg bare flyve til Yaoundé i stedet og dermed komme til den rigtige by som jeg efter tre dage altså nu skal flyve videre fra. Billetten kostede godt nok et par hundrede kroner mere når jeg fløj fra Gabon til hovedstaden Yaoundé end den ville have kostet til Douala, men det tror jeg måske mit rejseforsikringsselskab kan lokkes til at betale.

Jeg har her i Cameroun fået at vide af at forklaringen er at ”staten” har lukket hele Douala lufthavn i en måned fra 1. marts pga. vedligeholdelse og flyttet alle fly til Yaoundé. Var dette sket i Europa vil jeg antage at man havde haft mere end 3 måneders varsel så man ikke nåede at købe billetter til og fra en lukket lufthavn – men lad nu det ligge.

I to tidligere byer (Brazzaville i Congo og Libreville i Gabon) havde jeg været forbi flyselskabet Askys kontor for at tjekke at min nye ændrede billet nu også var god nok. Begge steder havde jeg fået at vide at alt var i sin skønneste orden. Alligevel tog jeg lige ud forbi Asky kontoret også her i Yaoundé for at dobbelttjekke at alt var ok. Spild af tid tænkte jeg. Jeg tog fejl. Det viste sig at når lufthavnen var ændret skulle billetten genudskrives med et nyt E-billetsnummer og i øvrigt var afgangstiden rykket 35 minutter. Se det havde hverken flightfinder (hvor jeg havde købt billetten) eller to tidligere Asky besøg gjort opmærksom på. Forbilledlig information. Welcome to Africa.

Faktisk var det ikke så tosset at få en ekstra by med på programmet næsten gratis (selv om jeg godt ville have været tilbage til poolen og de flinke Camerounere der arbejdede på Foyer Du Marin i Douala).

Her i Cameroun har jeg brugt tiden til at få skrevet lidt og organiseret mine billeder. Jeg var lidt bagud da internet var temmelig ustabilt i Gabon – derfor nu en masse hurtige posts efter hinanden.

Da jeg hverken fik set Mandriller i Ækvatorial Guinea eller i Gabon – tog jeg på en helt utrolig, særdeles farlig og eventyrlig ekspedition her i Yaounde. Og YES – det lykkedes mig at komme helt tæt på to usædvanligt vilde mandriller!!

De elskede begge to at spise bananer når dyrepasseren smed dem ind til dem!

Og så har jeg mødt ”turist nr 8” (Økoturismestuderende på field trip fraregnet) på denne snart en måned lange tur. En engelsk bøsse der hedder Tim som ligesom mig bor her på Hotel Tou’ngou i Yaoundé hvorfra dette skrives. Vil tro at han er cirka 45 år. Tim ejer fast ejendom i London og lejer det ud – og har derfor røven fuld af penge. Så mange penge at han aldrig behøver at arbejde mere, siger han. Han ville gerne til Afrika for at ”få krydset det af på sin liste” men turde ikke selv køre eller rejse hertil på egen hånd. Så han er booket ind på en af de der overland-Afrika ture hvor turister der synes de er megaseje bliver kørt rundt i en stor truck og camperer en masse spændende steder undervejs. Men Tim gad ikke campere. Og han kunne i øvrigt heller ikke sagde han. Så mens alle de andre sov i telt et sted var Tim taget på hotel.

Tim kunne altså ikke campere. Han kunne faktisk næsten ikke engang sidde på en stol. Han så underlig ud da jeg mødte ham første gang på Tou’ngous tagterrasse – hvorfra der var udsigt ned til bliktagene på Yaoundes faldefærdige huse. Han sad skævt på stolen med benene oppe på en anden stol.

Tim havde boet på hotel i en anden afrikansk by på rejsen, fortalte han. Han havde ligget nøgen på sin seng (jeg skal ikke kunne sige hvad han monstro lå og syslede med) da han var blevet overrasket af en rengøringsdame der bare var buset ind gennem den ulåste dør. Se det kaldte jo på handling fra Tims side. Så i en lang akrobatisk bevægelse havde han forsøgt at påføre sig sine benklæder førend Mademoiselle Plubelle nåede frem til hans seng og det frie udsyn til hans genitalier. Det skulle han dog aldrig have gjort for derved forstrakte han angiveligt sin ryg på alvorlig vis. Så nu humpede han rundt som en invalid – og når han kørte i overlandtrucken blev han nødt til konstant at ligge ned. På truckens eneste madras. Hvilket angiveligt ikke affødte udelt begejstring fra de øvrige passagerer.

PS tjek det sidste billede – jeg har kørt i taxa med Francois Miteran!!